Anasayfa » İkinci El Otomobil Alırken Kilometre Önemli Mi?

İkinci El Otomobil Alırken Kilometre Önemli Mi?

by Autocom
0 yorum
Autocom | İkinci El Otomobil Alırken Kilometre Önemli Mi?

İkinci el otomobil satın almak üzere araştırma yapan kişiler, ilgilendikleri aracın durumunu analiz edebilmek için birçok faktörü bir arada değerlendirerek sonuca varmaya çalışırlar. Bu hususlar arasında ön plana çıkanlardan biri de aracın kilometresidir. Aracın yaşı, kullanım şekli, hasar ya da arıza geçmişi kadar önemli bir detay olan kilometre de aracın kondisyonunu belirler. İkinci el araba piyasasında güvenirliğin önemi kadar araç detayları da önemli olduğu için herkesin aklında “İkinci el araba satın alırken kilometre önemli mi?” sorusu da yer alır. Eğer siz de ikinci el bir otomobil satın alma düşüncesine sahip iseniz ve alacağınız aracı belirlerken kilometre detayının önemini merak ediyorsanız yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Kilometre konusuna iki yönlü bakmakta fayda vardır. Örneğin 250.000 kilometrede olan bir araç, bütün periyodik muayeneleri ve bakımları zamanında yerine getirilmiş ise, aracın herhangi bir tramer kaydı bulunmuyorsa ve görece olarak temiz bir şekilde kullanılmışsa o araç, 100.000 kilometre seviyesinde olan ama diğer kriterlerde daha olumsuz niteliklere sahip olan bir araçtan daha iyi bir alternatif olabilir. Tabii ki yine de fiyat belirleme konusunda, profesyonel bir eksperden destek almakta yarar var. Aracın içini ve dışını detaylı bir şekilde inceleyerek aracın kozmetik durumunu değerlendiren eksperler, model yılını ve aksamların durumunu göz önünde bulundurarak aracın kilometresi hakkında tespitte bulunabilirler.

İkinci El Araçta İdeal Kilometre Ne Kadar Olmalıdır?

Autocom | İkinci El Araçta İdeal Kilometre Ne Kadar Olmalıdır?

Aracın kontrol edilen aksamları ve yaşına oranla yıpranma durumu, aracın genel kondisyonu ile kilometresi hakkında sizi bilgilendirmeye yardımcı olabilir. Bir aracın değerini başlı başına kilometre üzerinden hesaplamak durumunda kaldığınızda ise aracın yakıt türüne göre farklı ölçülerde değerlendirme yapabilirsiniz. 

Benzinli Araçlarda İdeal Kilometre

İyi bakılarak kullanılmış benzinli araçların yıllık ideal kilometresinin 10 ila 15 bin kilometre aralığında olması kabul edilebilir.  

Dizel Araçlarda İdeal Kilometre

Dizel araçların kabul edilebilir yıllık kilometresi 30 ile 35 bin arasındadır. Özellikle uzun mesafeli araç kullanımına sahip olan sürücüler için bu anlamda dizel araçlar daha ideal bir seçenek olarak ön plana çıkar.

Araçların Kilometre Göstergesi Güvenilir Mi?

Autocom | Araçların Kilometre Göstergesi Güvenilir Mi?

İkinci el araç satın alan tüketicilerin en önemli kaygılarından biri de güvenirliliktir. Aracın önceki sahibinin aracı ne şekilde kullandığı kadar aracın kilometresini manipüle edip etmediği de araç satın alacak olan kişi tarafından merak edilen bir konudur. Kilometre aldatmacası olarak bilinen bu durum, normal şartlarda cezai yaptırımlara sahiptir. Buna rağmen art niyetli satıcı kişiler aracı daha az kullanılmış bir şekilde pazarlamak için bu yönteme başvurabilirler. Bu durumda güvenilir bir bilgiye erişmek için aracın muayene ya da periyodik bakım evraklarını incelemek gerekmektedir. Ayrıca internet üzerinden aracın hasar durumu ve tramer kaydı da incelenebilir. Tabii ki tüm bunlarla uğraşmadan ikinci el bir araç satın alım işlemlerinizi Autocom güvencesiyle Araç Satın Al kısmından gerçekleştirebilirsiniz.

Bunlara göz atmak isteyebilirsiniz

Autocom Logo

Otomotiv sektörüyle ilgili en güncel haberlerin yer aldığı blog sayfamıza hoşgeldiniz.

Burada güncel pazar analizleri ve güncel piyasa bilgilerinin yanında taşıtlarla ilgili uzman ekibimizce yaptığımız tüm incelemeleri bulabilirsiniz.

Copyright © Autorola Türkiye Tüm Hakları Saklıdır. Belirtilen ticari markalar ve markalar, ilgili sahiplerine aittir.