Anasayfa » TOGG Yerli Otomobil Hakkında

TOGG Yerli Otomobil Hakkında

by Autocom
0 yorum
Autocom | TOGG Araba Yerli Otomobil Hakkında

Türkiye’nin ilk yerli otomobilini tasarlamak, seri üretimini gerçekleştirmek ve piyasaya sürmek için 2017 yılında ‘’Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’’ ortaklığı kuruldu.

Yerli otomobil TOGG, ‘Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Zorlu Grubu’ ortaklığıyla üretiliyor.

TOGG Fabrika Üretim Kapasitesi

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun aktardığı bilgilere göre otomobil, Bursa’nın Gemlik ilçesinde üretilecek. Toplam 4 binden fazla insanın istihdam edilmesi beklenen fabrikanın yılda 150 binden fazla araç üretmesi planlanıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 2023 yılı hedefin 17-18 bin araç üretilerek piyasaya sürmek olduğunu söyledi. 

Yerli Otomobil TOGG Modelleri

İlk aşamada C-SUV segmenti, sonra SEDAN modeller ile üretim başlayacak olsa da 2030 yılına kadar C-SUV, C-SEDAN, C-HATCHBACK, B-SUV, C-MPV olarak 5 farklı modelin satışta olması bekleniyor.

Öncelikli olarak elektrikli C SUV olan TOGG SUV üretilecek. Boyahanesinden kaynak ve montaja, tesisat, batarya üretim hattına kadar son teknolojiler ve yerli ve milli yazılımlar kullanılarak ilk yıl 80 bin adet üretilmesi hedefleniyor.

TOGG Teknik Özellikleri Nelerdir?

Yerli otomobilin özelliklerinde göze çarpan detay elektrikli olması. 2 farklı güç seçeneğine sahip TOGG, arkadan itişli versiyonunda 200 beygir, 4 tekerlekten çekişe sahip versiyonunda 400 beygir güç üretecek. Otomobilin daha az güce sahip versiyonu tam şarj ile 300 kilometre, güçlü versiyonu ise 500 kilometre menzile sahip olacak. 200 beygir güç üreten versiyon 7,6 saniyede 0’dan 100 km/s hıza, 400 beygir güç üreten versiyon ise 4,8 saniyede 0’dan 100 km/s hıza çıkabilecek. TOGG’un bataryaları Trugo’nun geliştirdiği şarj istasyonlarından 25 dakika içinde yüzde 80 doluluk oranına ulaşabilecek. Yerli otomobil, merkeze sürekli bağlı olacak ve güncellemeleri uzaktan 4G/5G bağlantısıyla alabilecek.

TOGG Fiyat Listesi

TOGG’un açıklamalarına göre; yerli otomobilin fiyatı henüz belirlenmedi ancak fiyat makul bir düzeyde tutulacak ve tahminlere göre diğer markalara ait C sınıfı elektrikli araçların fiyatlarına paralel olacak. Donanım ve motor seçeneklerine bağlı olarak fiyatının 800 bin TL ila 1 milyon TL arasında olacağı ifade ediliyor.

TOGG Ne Zaman Satışa Çıkacak?

Autocom | TOGG Ne Zaman Satışa Çıkacak?

Milli otomobil markamız TOGG’un yollara inmesine çok kısa bir süre kaldı. 2023 yılı Şubat ayında sipariş toplanılmasına geçilecek olan TOGG’u, Mart ayında yollarda görmeye hazır olalım.

TOGG Arabayı Diğer Markalardan Ayıran Özellikler Nelerdir?

Kullanıcı deneyiminde yapay zekâ destekli çözümler sunacak olan TOGG sarsıntı ve darbe emilimini sağlayan süspansiyon sistemi ile daha konforlu bir seyahat gerçekleştiriyor. Gazlı veya yağlı olarak üretilen amortisörler konforu artırıcı en büyük etkenlerden birisi olarak öne çıkıyor. Ayrıca otomobilin sert darbeleri emmesine de imkân sağlayan süspansiyon sistemi yol tutuşu açısından da önem arz ediyor. TOGG’un Suv modeli sürücünün yüz ifadesinden yorgunluğunu ve ruh halini anlayacak. Aynı zamanda hava tahmini yapabilen TOGG, şarjını da paylaşabilecek.

TOGG Araba Renkleri Neler?

Yerli otomobili TOGG, ülkemizin benzersiz güzelliklerini yansıtacak renkleriyle yollarda olacak. Bu renklerin isimleri ve anlamları ise şöyledir;

Autocom | Gemlik Mavisi

Gemlik mavisi olarak adlandırılan renk, zeytin ağaçlarının gölgesindeki mavi sulardan ilham alıyor.

Autocom | Oltu

Oltu olarak adlandırılan renk seçeneği Oltu taşının göz alıcı siyahlığını, parlak dokusunu, sağlam yapısını temsil ediyor.

Autocom | Kula

Kula’nın doğal yapısı, kayaçları ve vadileriyle yerkürenin milyonlarca yıllık geçmişini bugüne taşıyan gri ihtişamını yansıtıyor.

Autocom | Kapadokya

Kapadokya olarak adlandırılan renk ise Kapadokya’nın olağanüstü güzellikteki doğa harikası peri bacalarının toprak ve kum bejinden esinlendiği ifade ediliyor.

Autocom | Anadolu

Anadolu olarak isimlendirilen renk Anadolu topraklarındaki cana yakınlık ve tutkuyu yansıtan kırmızıdan ilham alıyor.

Autocom | Pamukkale

Pamukkale olarak adlandırılan beyaz renk, Pamukkale travertenlerinin göz kamaştıran beyazlığından ilham alıyor.

Bunlara göz atmak isteyebilirsiniz

Autocom Logo

Otomotiv sektörüyle ilgili en güncel haberlerin yer aldığı blog sayfamıza hoşgeldiniz.

Burada güncel pazar analizleri ve güncel piyasa bilgilerinin yanında taşıtlarla ilgili uzman ekibimizce yaptığımız tüm incelemeleri bulabilirsiniz.

Copyright © Autorola Türkiye Tüm Hakları Saklıdır. Belirtilen ticari markalar ve markalar, ilgili sahiplerine aittir.