Anasayfa » Çinli Otomobil Üreticisi Chery, Türkiye Pazarına Yeniden Giriş Yaptı!

Çinli Otomobil Üreticisi Chery, Türkiye Pazarına Yeniden Giriş Yaptı!

by Autocom
0 yorum

Chery (Chery Automobile Co., Ltd.), Çin merkezli bir otomotiv şirketidir. Şirket, 1997 yılında Çin hükümeti tarafından kurulmuştur. 2021’de 0,959 milyon satışla Çin’in en büyük 9. otomobil üreticisidir. 2017’de Türkiye pazarından çıkma kararı alan Çinli otomobil üreticisi Chery, 5 yıllık bir aranın ardından Türkiye’ye geri döndü. İlk etapta 3 farklı SUV modeli Türk tüketicinin beğenisine sunacak olan Chery, satışlarına bahar aylarında başlayacak.

Chery Türkiye Başkanı Si Fenghuo, “Chery, 20 yıldır global pazarlarda faaliyet gösteriyor. Ürünlerimiz 80’in üzerinde ülke ve bölgeye ihraç ediliyor. Chery, dünya genelinde 11 milyonun üzerinde kullanıcının güvenini kazandı. Benzersiz coğrafi avantajları ve güçlü endüstriyel altyapısı ile Asya ve Avrupa arasındaki kesişme noktası olan Türkiye, dünyanın gelişmekte olan ekonomilerinden ve dünyanın en hızlı büyüyen ülkelerinden biri. Türkiye bu açıdan, Chery’nin küreselleşme sürecinde büyük önem taşıyan Avrupa pazarına girme noktasında köprü görevi görüyor” diyor. Yeni modeller hakkında bilgi veren Si, “TIGGO 8 PRO, şehir içi kullanımına yönelik yedi koltuklu, premium bir SUV. TIGGO 7 PRO, teknoloji ve şık tasarımı ile öne çıkan bir model. OMODA 5 ise genç kullanıcılara yönelik dinamik tasarımlı ve ileri teknolojik özellikleri ile dikkat çekiyor” dedi.

Chery Araba Markası Hakkında

Autocom | Chery Araba Markası Hakkında

Temel teknolojilerde kendini geliştiren Chery, kuruluşundan bu yana “Teknolojik Chery” olarak biliniyor. Dünyada altı tane Araştırma ve Geliştirme merkezi ve 5.000’in üzerinde seçkin üyeden oluşan Araştırma ve Geliştirme ekibi ile geleneksel yakıt teknolojisi, yeni enerji, akıllı üretim ve diğer alanlarda avantaj sağladı. Yeni enerji araçları alanında 20 yılı aşkın bir süredir araştırma yapan Chery, dört araç montaj platformu, beş genel alt sistem ve yedi temel teknoloji ile sektöre öncülük ediyor. EQ1 modeli, Çin’de minik batarya elektrikli araçlarda lideri konumunda. Chery ayrıca dünya çapında araç, CKD parçaları, motorlar ve araç üretim teknolojisi ve ekipmanı ihraç eden ilk Çinli otomobil şirketi. Chery, bugüne kadar araçlarını 80’den fazla ülke ve bölgeye ihraç etti. Ayrıca 10 denizaşırı fabrika ve 1.500’den fazla denizaşırı satış ve servis noktası kurdu. 2,1 milyonu Çin dışı olmak üzere dünya genelinde yaklaşık 11 milyon kullanıcısı ile Chery, 19 yıl boyunca Çin’den ihraç edilen binek otomobil adediyle ilk sırada yer aldı.

Chery Türkiye İthalatçı Olmadan 7 Bölgeye Temsilci Atanacak

İlk aşamada Türkiye’nin 7 bölgesine de temsilci atayacak olan Chery, 2023’te 25, 2024 sonunda ise 40 bayiye ulaşacak.

Chery Hangi Modelleri ile Satışa Çıkacak?

Türkiye’de ilk olarak Tiggo 8 Pro ve Tiggo 7 Pro modellerini satacak.        

Tiggo 8 Pro 7 kişilik lüks yaşam alanı, boyutları ve teknolojik özellikleriyle Çinli Chery’nin amiral gemisi modeli olarak nitelendirebileceğimiz modelin fiyatı lansmana özel 1.050.000 TL’den başlıyor.

Tiggo 7 Pro başarılı SUV modellerinden biri olan Chery Tiggo 7 Pro’nun Türkiye fiyatı lansmana özel 825.000 TL’den başlıyor.

Chery Tiggo 8 Pro ve 7 Pro Donanım Opsiyonları Nelerdir?

Cherry Tiggo 8 Pro, Türkiye’de Luxury ve Excellent olmak üzere iki farklı donanım seçeneğiyle satışa sunulacak.

Chery Araba Modelleri Teknik Özellikleri Nelerdir?

Autocom | Chery Araba Modelleri Teknik Özellikleri Nelerdir?

Türkiye’de satışa sunulan tüm Chery SUV modellerinde 1598 cc’lik 4 silindirli, turbo beslemeli, direkt benzin enjeksiyonlu motorlar kullanılıyor. 183 HP (136.5 kW) güç ve 275 Nm tork üreten 1.6 TGDI motor, 7 ileri çift kavramalı otomatik DCT şanzımanla kombine ediliyor. Yakıt tüketiminde verimlilikleriyle dikkat çeken Chery SUV modelleri 3 farklı sürüş modu ve şanzımanıyla yüksek performanslı kullanımları da sağlayabiliyor. Yakıt tüketim değerlerine bakıldığında Omoda 5, 9.1lt/100 km, Tiggo 7 Pro 8.6lt/100 km ve Tiggo 8 Pro da 8.1lt/100 km benzin tüketiyor. Tüm modeller ayrıca 4×2 aktarma sistemine sahipken ön frenler hava soğutmalı disk ve arka frenlerde de disk kullanılarak yavaşlama sağlanıyor.

Bunlara göz atmak isteyebilirsiniz

Autocom Logo

Otomotiv sektörüyle ilgili en güncel haberlerin yer aldığı blog sayfamıza hoşgeldiniz.

Burada güncel pazar analizleri ve güncel piyasa bilgilerinin yanında taşıtlarla ilgili uzman ekibimizce yaptığımız tüm incelemeleri bulabilirsiniz.

Copyright © Autorola Türkiye Tüm Hakları Saklıdır. Belirtilen ticari markalar ve markalar, ilgili sahiplerine aittir.