Anasayfa » Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) 2023 Ödeme Ne Kadar Oldu?

Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) 2023 Ödeme Ne Kadar Oldu?

by Autocom
0 yorum

Hazine ve Maliye Bakanlığı tüm motorlu taşıtlarda 1 defaya mahsus uygulanmak üzere 2 kat MTV tahsil edileceğini açıkladı. Meclis’e sunulan söz konusu kanun telifi ile araç sahipleri bir defaya mahsus ek Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeyecek.

2023 MTV Zammı Ödeme Detayları

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), 2023 yılı sonuna kadar yeni tescil edilecek araçlar ve mevcut trafiğe kayıtlı araçlar için iki katına çıkarıldı.

Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) Zammı Tüm Araçlara Uygulanacak

2023 yılında bir kereye mahsus olmak üzere ek Motorlu Taşıtlar Vergisi ödenecek. Ek MTV, aracın sıfır ya da trafiğe kayıtlı olması fark etmeksizin, tüm araçlara uygulanacak.

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) Zammı Ne Zaman Geçerli Olacak?

Yasa teklifi meclisten geçerse, ilk taksiti Ocak’ta ödeyenler, ödedikleri taksit tutarı kadar ek vergiyi de kanunun yayımlandığı ayın sonuna kadar ödeyebilecek. İkinci taksit ise Kasım ayı sonuna kadar iki eşit taksitle ödenebilecek.

Kanunun yayımlanmasından sonra trafiğe çıkacak araçların sahipleri ise, ek MTV tutarını araçların MTV ödemelerinin normal dönemi ile birlikte peşin olarak ödeyecek.

Güncel Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) Fiyatları ve Yeni Taksitler Ne Zaman Ödenecek?

MTV, 2023 yılında iki kez ödenecek. Araç sahipleri, Ocak-Temmuz aylarındaki MTV tutarlarının dışında toplam bir MTV tutarı daha ödeyecek. Temmuz ayında bu yılbaşında belirlenen MTV tutarının ikinci taksiti aynı tutarda ödenecek. Ek MTV, iki taksitte ödenecek.

MTV’nin ilk taksiti, yasanın yürürlüğe girdiği ayı izleyen ay sonuna kadar ödenecek. Yani 2023 Ağustos sonuna kadar Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin ilk taksiti ödenecek.

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) 2023 Zammı Sorgulama ve Hesaplama

Cumhurbaşkanı Kararı gereği bu yıla ilişkin MTV tutarları, yüzde 122,9’luk yeniden değerleme oranı yerine yüzde 61,5 baz alınarak hesaplandı.Buna göre, 2023’te ödenecek en düşük MTV 219 lira, en yüksek MTV tutarı da 101 bin 152 lira olacak.

Taşıt değeri 199 bin 700 lirayı aşan 1 Ocak 2018 ve sonrasında tescil edilen 1400 cc motor silindir hacmine sahip 1-3 yaş otomobil için 4 bin 434 lira MTV ödenecek. Taşıt değeri 199 bin 700 lirayı aşan aynı silindir hacmindeki 4-6 yaş otomobil için ise 3 bin 323 lira vergi uygulanacak.

Bunlara göz atmak isteyebilirsiniz

Autocom Logo

Otomotiv sektörüyle ilgili en güncel haberlerin yer aldığı blog sayfamıza hoşgeldiniz.

Burada güncel pazar analizleri ve güncel piyasa bilgilerinin yanında taşıtlarla ilgili uzman ekibimizce yaptığımız tüm incelemeleri bulabilirsiniz.

Copyright © Autorola Türkiye Tüm Hakları Saklıdır. Belirtilen ticari markalar ve markalar, ilgili sahiplerine aittir.