Anasayfa » Yaz Lastiği Ne Zaman Takılır?

Yaz Lastiği Ne Zaman Takılır?

by Autocom
0 yorum
Autocom| Yaz lastiği ne zaman takılmalı?
Autocom| Yaz lastiği ne zaman takılmalı?

Lastikler; yaz lastikleri, kış lastikleri ve dört mevsim lastik olmak üzere üç farklı kategoride üretilir. Yazlık lastikler biraz daha sakin havalar için tasarlanmış olup, genellikle kuru yollar için kullanılır. Diğer lastiklere oranla daha sessiz ve sert olmayan sürüş keyfi sunar.

Ani fren yapılması gereken durumlarda diğer lastiklere oranla daha iyi bir yol tutuşu sağlaması, kuru zeminlerde diğer lastik çeşitlerine göre daha çabuk ve daha kolay durabilmesi, havaların ısınmasıyla birlikte yakıt tasarrufu sağlaması ve kış lastiklerinin daha az aşınması için yaz lastiklerinin kullanımı oldukça önem arz eder. Soğuk ve yağışlı havalarda kış lastikleri ne kadar güvenli ise, yaz lastiklerinin de kuru ve yağışsız havalarda kullanılması o kadar önemlidir. Soğuk havalarda yaz lastiği kullanılması, özellikle havanın 7 derecenin altına indiği zamanlarda çok büyük tehlike oluşturmaktadır. Çünkü bu lastikler karlı, buzlu ve soğuk havalarda kullanım için tasarlanmamıştır.

Yaz Lastiklerinin Avantajları Nelerdir?

Autocom| Yaz Lastiklerinin Avantajları Nelerdir?

Yaz lastikleri otomobil kullanıcılarının direksiyon hakimiyetini ve hassasiyetini önemli ölçüde yükseltir. Diğer lastik türlerine göre daha geç ısındığı, daha geç aşınma yaptığı için daha fazla tercih edilir. İkinci el lastik alırken de bu özelliklerin kaybolmadığından emin olmak, minimum aşınma ve daha az deforme olmuş lastikleri tercih etmek sürüş kalitesi için çok önemlidir.

Yaz Lastiği Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Autocom| Yaz Lastiği Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yaz lastiği alırken öncelikle markasına dikkat edilmesi gerekir. Çünkü ucuz fiyatlı birçok lastik gerekli özellikleri ve güvenliği sağlayamadığı için birçok kazaya neden olabilmektedir. Kaliteli ve sağlam lastikler kauçuk malzemeden yapıldığı için dışarıdan görülen oyuklar sayesinde gözle görülür şekilde fark edilebilir. Düzenli olarak sıcak havalarda uzun yola çıkan sürücüler, yaz lastiklerini havalar ısınmadan taktırmalı ve uzun yola bu şekilde gitmelidir. Bu şekilde hem yakıt hem de performans açısından daha avantajlı bir sürüş sağlanacaktır. Kullanılan araca uygun lastikler seçilmeli ve buna uygun orjinal ebatlarda lastikler kullanılmalıdır. Yaz lastiklerinin ortalama ömrü 8 yıl olarak belirlenmiştir Kullanım ömrü yılla değil kullanılan kilometre ile de alakalıdır. Bu standartların altında kalan lastikler tercih edilmemeli ve kullanılmamalıdır. Lastiklerin üzerinde aşınma, yırtık gibi olumsuz görüntüler varsa bu lastikler kullanılmamalı ve yerine yeni lastikler takılmalıdır.

Bunlara göz atmak isteyebilirsiniz

Autocom Logo

Otomotiv sektörüyle ilgili en güncel haberlerin yer aldığı blog sayfamıza hoşgeldiniz.

Burada güncel pazar analizleri ve güncel piyasa bilgilerinin yanında taşıtlarla ilgili uzman ekibimizce yaptığımız tüm incelemeleri bulabilirsiniz.

Copyright © Autorola Türkiye Tüm Hakları Saklıdır. Belirtilen ticari markalar ve markalar, ilgili sahiplerine aittir.