Anasayfa » TOGG Satış Fiyat Listesini Açıkladı! T10x TOGG’un Ön Sipariş Süreci Başladı!

TOGG Satış Fiyat Listesini Açıkladı! T10x TOGG’un Ön Sipariş Süreci Başladı!

by Autocom
0 yorum
Autocom | Yerli Otomobil TOGG Satış Fiyat Listesini Açıkladı! T10x TOGG’un Ön Sipariş Süreci Başladı!

Türkiye’nin yerli otomobili TOGG’un ön sipariş süreci başladı. 2023 yılı için Togg fiyat listesinin açıklanması ve ön sipariş sürecinin başlaması hedefleniyordu ve Togg’da fiyatlar belli oldu. Mart sonundan itibaren çekilen kuralarla öncelik sırasına göre 2023’ün sonuna kadar 20 bin adet Togg kademe kademe sahiplerine teslim edilecek. Togg’dan yapılan açıklamaya göre, elektrikli otomobilin başlangıç fiyatı 953 bin TL olacak. İki farklı donanım ve iki batarya seçeneğiyle kullanıcılara sunulacak otomobilin fiyatı, aracın donanım özellikleri ve menzil değerine göre farklılık gösteriyor.

T10X Modeliyle TOGG Ön Sipariş Süreci Başlıyor

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda seri üretim bandından indirdiği T10X‘i kullanıcılarla buluşturmaya hazırlanıyor. Planları doğrultusunda emin adımlarla ilerleyen Togg, Mart sonundan itibaren kullanıcılarla buluşacak ilk akıllı cihazının fiyatını, model ismini, teknik ve donanım özelliklerini açıkladı.

C segment SUV modeline T10X adı verilen arkadan itişli ve dört çeker olmak üzere iki farklı versiyonla satışa çıkacağı duyurulan Togg’un 160 kW güce sahip arkadan itişli versiyonunun yüzde 10’luk ÖTV dilimine gireceği tahmin ediliyor.

TOGG T10X Modeli Fiyat Listesi

Merak edilen T10X’in fiyatları şöyle:

– V1 RWD Standart Menzil: 953 bin TL
– V2 RWD Standart Menzil: 1 milyon 55 bin TL
– V2 RWD Uzun Menzil: 1 milyon 215 bin TL

TOGG T10X Dikkat Çeken Özellikleri

▪ Hızlı şarj ile 28 dakikadan daha kısa sürede yüzde 20’den yüzde 80 batarya doluluk seviyesine ulaşabilme

▪ Trafik işareti algılama sistemiyle birlikte çalışan dur-kalk fonksiyonlu akıllı adaptif hız sabitleyici ve akıllı şerit takip sistemi ve şeritten ayrılma ikazıyla birlikte 2. seviye otonom sürüş özelliği

▪ Sınıfında ilk kez sunulan “yoğun trafik pilotu” asistan özelliği ile araç, 15km/saat hıza kadar olan yoğun trafikte kullanıcının ellerini direksiyondan ayırarak ilerlemesine imkan tanıma

TOGG T10X Teknik Özellikleri

160 kW / 218 Beygir güç ve 350 Nm tork üreten T10X RWD (arkadan itiş), iki farklı batarya seçeneğiyle 314 ve 523 kilometrelik menzillere sahip olacak. Arkadan itişli T10X’in 52,4 kWh kapasiteye sahip batarya seçeneği 16,7 kWh/100 km (WLTP) enerji tüketimi değeri sunarken, 88,5 kWh kapasiteye sahip batarya seçeneğinin tüketim değeri ise 16,9 kWh/100 km (WLTP).

T10X Model Adı Nasıl Belirlendi

Model adındaki T’nin Türkiye’yi ve Togg’u, 10’un cihazın üzerine inşa edildiği C segmenti platformunu, X’in ise SUV gövde tipini ifade ettiği belirtildi.

Bunlara göz atmak isteyebilirsiniz

Autocom Logo

Otomotiv sektörüyle ilgili en güncel haberlerin yer aldığı blog sayfamıza hoşgeldiniz.

Burada güncel pazar analizleri ve güncel piyasa bilgilerinin yanında taşıtlarla ilgili uzman ekibimizce yaptığımız tüm incelemeleri bulabilirsiniz.

Copyright © Autorola Türkiye Tüm Hakları Saklıdır. Belirtilen ticari markalar ve markalar, ilgili sahiplerine aittir.