Anasayfa » BYD Türkiye Pazarına Girdi!

BYD Türkiye Pazarına Girdi!

by Autocom
0 yorum

Türkiye’nin otomotiv sektöründeki önemli oyuncularından ALJ Türkiye’nin distribütörlüğünü üstlendiği BYD, elektrikli otomobillerde son teknolojiyi sunarak Türk otomobil kullanıcılarına yeni bir seçenek sunuyor. BYD ve ALJ Türkiye ortak açıklamasına göre, 14 yıldır Toyota, 2016’dan bu yana Lexus’un Türkiye distribütörlük faaliyetlerini yürüten ALJ Türkiye, bu anlaşmayla birlikte BYD markasının elektrikli araçlarının satış ve satış sonrası hizmetlerini gerçekleştirecek. Açıklamada konuya ilişkin görüşlerine yer verilen BYD Avrupa Genel Müdürü ve BYD Uluslararası İşbirliği Bölümü Başkanı Michael Shu, BYD’nin yüksek teknolojiye sahip ürün yelpazesini, Türk tüketicilerinin beğenisine sunacak olmaktan büyük bir heyecan duyduklarını belirterek, “Türkiye pazarının potansiyeline inanıyoruz ve dünya lideri teknolojilerine sahip BYD modellerini, otomotiv sektöründe başarılı sonuçlara imza atan ALJ Türkiye ile koordinasyon içerisinde sunacak olmaktan büyük heyecan duyuyoruz.” ifadesini kullandı.

BYD, ALJ’nin Köklü Deneyimi ile Türkiye’de Önemli Bir Konuma Sahip Olacak

ALJ Türkiye Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt “ALJ Türkiye olarak dünyanın lider elektrikli araç ve batarya üreticisi BYD’nin son elektrikli teknolojisine sahip modellerini Türkiye pazarına ilk kez sunacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. ALJ’nin otomotiv distribütörlüğü konusundaki köklü deneyimi ve yüksek itibarı, BYD markasının da Türkiye pazarında önemli bir konuma sahip olmasına büyük katkı sağlayacak. BYD’nin elektrikli modellerinin, Türkiye’deki otomobil tutkunları tarafından büyük beğeni toplayacağından eminiz.” değerlendirmesinde bulundu.

BYD’nin Elektrikli Otomobil

Elektrikli araç pazarında 2003 yılından bu yana 5 milyonun üzerinde satış gerçekleştiren BYD, tasarım ve kalite anlayışıyla dikkat çekiyor. Marka, “Blade Batarya” teknolojisi ile yüksek menzil, performans ve güvenlik sunmayı hedefliyor. Kasım ayında C segmentindeki SUV modeli BYD ATTO 3 ile Türkiye pazarına giriş yapacak olan BYD, 2024 yılının ilk çeyreğinde de BYD SEAL ve BYD HAN modellerini Türk kullanıcılarıyla buluşturmayı planlıyor. Ayrıca BYD SEAL U, BYD TANG ve BYD DOLPHIN gibi diğer modeller de gelecek yılın planları arasında.

Pazara Katkı Sağlayacak

ALJ Türkiye Başkanı ve CEO’su Ali Haydar Bozkurt, ALJ Türkiye olarak bir lider markayı daha Türkiye’ye kazandırmaktan mutlu olduklarını belirterek “25 yıldır Türkiye otomotiv sektörüne önemli yatırımlar yapan ALJ Türkiye, BYD distribütörlüğü ile yeni bir yatırım daha yaptı” dedi. Bozkurt, “Dünyanın lider elektrikli araç ve batarya üreticisi BYD’nin son teknolojiye sahip elektrikli modellerini Türkiye pazarına ilk kez sunacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Otomotiv sektöründeki deneyimlerimiz ve itibarımız, BYD markasının da Türkiye pazarında önemli bir konuma sahip olmasına büyük katkı sağlayacak” ifadelerini kullandı

Avrupa’da Tercih Edildi

BYD Avrupa Genel Müdür Yardımcısı Brian Yang da şunları söyledi: “1995 yılında batarya üreticisi olarak kurulan BYD, şu anda 70’in üzerinde ülkede elektrikli otomobilleri tüketicilerle buluşturuyor. Dünyayı 1 santigrat derece soğutma hedefiyle yola çıkan marka, son dönemde yaptığı ataklarla elektrikli araç sektöründe 2022 yılında 1 milyon 860 milyon adet satarak global pazar lideri olarak öne çıktı. 2023’ün ilk sekiz ayında gerçekleşen 1 milyon 780 bin adetlik satışıla liderliğini koruyor. Bu rakamlara ulaşmamıza katkı sağlayan ilk global modelimiz ATTO 3 ise sadece 18 ayda 500 bin adet üretildi ve birçok önde gelen Avrupa pazarında en çok tercih edilen modellerden biri haline geldi.”

Bunlara göz atmak isteyebilirsiniz

Autocom Logo

Otomotiv sektörüyle ilgili en güncel haberlerin yer aldığı blog sayfamıza hoşgeldiniz.

Burada güncel pazar analizleri ve güncel piyasa bilgilerinin yanında taşıtlarla ilgili uzman ekibimizce yaptığımız tüm incelemeleri bulabilirsiniz.

Copyright © Autorola Türkiye Tüm Hakları Saklıdır. Belirtilen ticari markalar ve markalar, ilgili sahiplerine aittir.