Anasayfa » 2024 Şubat Ayı Türkiye Otomotiv Sektörü 2.El Online Pazar Analiz Raporu Yayınlandı!

2024 Şubat Ayı Türkiye Otomotiv Sektörü 2.El Online Pazar Analiz Raporu Yayınlandı!

by Autocom
0 yorum

Yapay zekâ, makine öğrenimi ve büyük verinin birleşmesiyle Türkiye 2. el online pazarında 40.000’den fazla kurumun satışa sunulan 2. el araçlarının hareketlerini izleyerek anlık pazar analizi ve güncel 2. el araç değerlemesi sunan, Autorola Grup’un en yenilikçi yeni nesil yazılımı Indicata, Şubat ayı Türkiye Otomotiv Sektörü 2. El Online Pazar Analiz Raporu’nu yayınladı.

Türkiye genelinde 2. el online araç pazarını anlık olarak takip edip analiz ederek firmaların doğru aracı, doğru fiyata, doğru zamanda, doğru yerde ticaretini yapmalarını sağlayan Indicata verilerine göre; Türkiye 2. el online binek ve hafif ticari araç pazarında 2024 Şubat ayı boyunca 363.001 adet kurumsal araç ilanı yayınlandı.

Bu ilanların 170.457 adetinin ise satışı gerçekleşmiştir. Geçen sene aynı dönem ile kıyaslandığında ilan adetlerinde %4, satış adetlerinde ise %35 artış olduğu gözlemlenmiştir.

Şubat Ayı 2. El Araç Pazarının En Çok Tercih Edilen Markası Volkswagen

Raporda paylaşılan bilgilere göre Şubat ayında binek ve hafif ticari araç pazarında toplam 170.457 adet araç satışı gerçekleşti. Satılan araçlar markaları incelendiğinde 21.857 adet satışla Volkswagen, Şubat ayında en çok satılan otomotiv markası olurken, Fiat Egea’nın en çok satılan binek araç modeli olduğu görüldü.

Raporda diğer öne çıkan ana başlıklara baktığımızda, Şubat ayında araçların ortalama satış hızlarının Ocak ayı ile aynı kalarak araçların 45 günde satıldığı belirlenmiştir. Renault markası Şubat ayında ortalama 37 gün satış hızı ile en hızlı satılan marka olmuştur. Yakıt tipi bazında en çok Dizel araçların satıldığı görülmesinin yanı sıra geçen sene aynı dönemle karşılaştırıldığında dizel araç satış payının %7 düştüğü, elektrikli araçların satış payının ise %201,8 arttığı gözlenmiştir. Ocak ayında olduğu gibi Şubat ayında da en çok satılan araçlar 11 yaş ve üzeri araçlar olmuştur.

2. el online araç pazarına ait büyük veriyi analiz ederek, kurumların ihtiyaçlarına özel olarak  hazırlanan Indicata Power BI Raporları ile pazarı kolayca takip edebilir, işinizi verilerle yönetmek ve değişen pazarda en güncel veriyle kararlar alabilmek için​ Indicata ekibiyle https://www.autorolaturkiye.com.tr/indicata linkinden iletişime geçebilirsiniz.

Bunlara göz atmak isteyebilirsiniz

Autocom Logo

Otomotiv sektörüyle ilgili en güncel haberlerin yer aldığı blog sayfamıza hoşgeldiniz.

Burada güncel pazar analizleri ve güncel piyasa bilgilerinin yanında taşıtlarla ilgili uzman ekibimizce yaptığımız tüm incelemeleri bulabilirsiniz.

Copyright © Autorola Türkiye Tüm Hakları Saklıdır. Belirtilen ticari markalar ve markalar, ilgili sahiplerine aittir.