Anasayfa » İkinci El Elektrikli Araba Satın Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

İkinci El Elektrikli Araba Satın Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

by Autocom
0 yorum

İkinci el otomobil pazarı, çoğu zaman kafa karıştırıcı bir ortam olabilir. Özellikle ikinci el bir elektrikli araba satın almayı düşünenlerin göz önünde bulundurması gereken bazı önemli noktalar vardır. Gelişen teknoloji ile ikinci el elektrikli arabaları anlamak ve sizin için en iyi ikinci el elektrikli arabayı bulmak sandığınız kadar da zor bir süreç değildir. Özellikle Nissan Leaf, BMW i3 veya Renault Zoe gibi en çok satan modellere bakıyorsanız, yerel bayinizde bir dizi ikinci el elektrikli otomobil bulmanız olasıdır. Ancak, ikinci el ama ilk elektrikli otomobilinizi satın alırken dikkat etmeniz gereken ve size yol gösterecek belli başlı hususlar vardır. İşte ikinci el piyasasında iyi bir elektrikli otomobili nasıl tespit edeceğinizi ve sizin için en iyi elektrikli otomobilin hangisi olduğuna nasıl karar vereceğiniz konusunda bazı tavsiyeler:

  • Çevre dostu olan elektrikli otomobiller farklı fiyatla sunulabilir. Bu nedenle hem çevre dostu hem bütçenize uygun ve beklentilerinizi karşılayan elektrikli araba modellerini karşılaştırırken detaylı bir araştırma yapmalısınız.
  • Franchise bayiler, online araba siteleri ya da sahibinden satıcıların güvenilir olduğundan emin olun. Karar vermeden önce ise satın alacağınız elektrikli otomobilin tüm tasarımsal ve donanımsal özelliklerini detaylı bir şekilde incelemeli, kararınızı ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurarak vermelisiniz.

Satış öncesi ve sonrası destek almak olası sorunların önüne geçebilir. Bu nedenle, meşru bir kontrol ve incelemeyi reddeden satıcılardan ve bayilerden uzak durabilirsiniz.

Elektrikli Otomobillerin Neden Vitesi Yok?

Autocom | Elektrikli Otomobillerin Neden Vitesi Yok?

Normal benzinli ve dizel arabaların motor devri elektrikli arabalara oranla daha düşüktür. Yani, elektrikli bir araba, dizel ya da benzinli bir arabadan daha yüksek devir yapabilir. Bu nedenle, elektrikli arabalar, sıfır devirden neredeyse anında maksimum tork gücü sağlar. Böylece, tek bir viteste en yüksek hıza ulaşır ve aracın çekim gücünü artırır. Elektrikli bir arabanın ihtiyacı olan tek şey, otomatik araçlara benzer ileri ve geri gitmeyi sağlayan mekanizmadır. Bu mekanizma sayesinde araba vites değiştirirken sarsılmaz. Aynı zamanda elektrikli arabalar, tek bir vites ile içten yanmalı bir motorla aynı hıza ulaşabilir.

İkinci El Elektrikli Araçlarda Pil Ömrü

Pil, bir elektrikli otomobilin en değerli bileşenidir. Bu nedenle, ikinci el bir elektrikli araba satın almadan önce pil sağlığını kontrol etmek oldukça önemlidir. Tam şarj olan aracın bilgi ekranından pil sağlığını kontrol edebilirsiniz. Eğer emin değilseniz, kontrol etmesi için bir uzmandan yardım alabilirsiniz. Pillerin genellikle yedi yıl sonra orijinal kapasitelerinin yaklaşık %70’ine sahip olacağı garanti edilir. Bir garajdan ikinci el elektrikli araç satın alıyorsanız, pilin herhangi bir garanti kapsamında olup olmadığı konusunda ayrıntıları yazılı olarak isteyin ve yakından inceleyin. Pilin değiştirilmesi gerekiyorsa, iyi haber şu ki, sandığınız kadar maliyetli olmayabilir. Pilin kullanım ömrü olsa bile, pil takımını geri yükleyebilir ve hatta yükseltebilirsiniz.

Bunlara göz atmak isteyebilirsiniz

Autocom Logo

Otomotiv sektörüyle ilgili en güncel haberlerin yer aldığı blog sayfamıza hoşgeldiniz.

Burada güncel pazar analizleri ve güncel piyasa bilgilerinin yanında taşıtlarla ilgili uzman ekibimizce yaptığımız tüm incelemeleri bulabilirsiniz.

Copyright © Autorola Türkiye Tüm Hakları Saklıdır. Belirtilen ticari markalar ve markalar, ilgili sahiplerine aittir.