Anasayfa » İkinci El Araç Kredisi Nasıl Alınır?

İkinci El Araç Kredisi Nasıl Alınır?

by Autocom
0 yorum
Autocom | İkinci El Araç Kredisi Nasıl Alınır?

İkinci el araç kredisi, ikinci el otomobil sahibi olmak isteyen ancak yeterli miktarda nakite sahip olmayan tüketicilerin bankalar tarafından sağlanan aylık ödemelerle otomobil sahibi olmasını sağlayan, tüketicilere alım kolaylığı sağlayan kredi türüdür. Bankalar ikinci el araç kredisi kampanyalarıyla müşterilerine farklı alternatif imkânları sunar. İkinci el araba satın almayı düşünenler araç kasko bedelinin yüzde 60’ı ve 80’i arasındaki kadar kısmına bankadan kredi alabilir. İkinci el otomobil kredisiyle araç alınması durumunda kredinin geri ödeme süresi boyunca araç kredi alınan banka tarafından rehin edilir ve kredi için kefil istenir.

İkinci El Taşıt Kredisi Başvuru Yapılmadan Önce Göz Önünde Bulundurulması Gereken Konular Nelerdir?

İkinci el taşıt kredisi başvurusundan önce dikkat edilmesi gereken en önemli husus, satın alınmak istenen otomobilin yaşıdır. Birçok banka sadece 5 yaşına kadar otomobillere kredi verirken bazı bankalar ise aracın 10 yaşına kadar bu süreyi uzatabilir. Ayrıca bazı bankalar ikinci el arabanın yaşına göre farklı faiz oranları sunmaktadır. Satın almak istediğiniz ikinci el otomobili, yetkili servise götürerek ekspertiz raporu almanız, hasar tespiti açısından çok önemlidir. Diğer bir önemli husus ise kredi kullanılacak aracın üzerinde herhangi bir cezai işlemin bulunup bulunmadığıdır. Araç ruhsatının incelenip araç üzerinde herhangi bir rehin olup olmadığı mutlaka kontrol edilmelidir. Aracın temiz kâğıdının talep edilerek, eski sahibine ait olabilecek her türlü vergi borcu, trafik cezası, OGS cezasının olup olmadığı incelenmelidir. Bankaların kredi verebilmesi için, alıcı ve satıcı arasında yapılan satış sözleşmesinin kesinlikle noter tasdikli olması istenmektedir. Noter satış onayı ve ruhsatın sorunsuz olarak bankanın eline ulaşması da bankalar açısından önemli bir kriterdir. Kredi başvurusundan önce kendi ihtiyaçlarınıza ve satın almak istediğiniz araca göre en ideal seçenekleri sunan bankayı seçtiğinizden emin olmalısınız.

İkinci El Taşıt Kredisi Başvurusunda Yapılması Gerekenler?

Autocom | İkinci El Taşıt Kredisi Başvurusunda Yapılması Gerekenler?

İkinci el taşıt kredisi için öncelikle bazı evrakların hazırlanması gerekir. Bu belgeler arasında maaş bordrosu, nüfus cüzdanı, satın alınacak arabanın ruhsatının fotokopisi, araç eğer satın alınmışsa noter satış belgesi yer alır. Ancak aracı satın aldıktan sonra çok fazla zaman geçmemesi gerekir. Birçok banka satın almanın ardından 15 gün içindeki başvuruları kabul eder. Ancak satın alma işleminin ardından geçen zaman bankadan bankaya değişebilir. Eğer arabayı satın alacak kişi serbest meslek sahibi ise bağlı olunan meslek kurumundan üyelikle ilgili belgeler temin edilmelidir. Ayrıca telefon, elektrik vb. faturalarından en geç iki ay öncesine kadar olanları bankaya verilmelidir. Başvuru ardından banka incelemeler yapar. Kısa zaman içinde size olumlu veya olumsuz olarak dönüş yapılır. Bazen aynı gün içinde bile sonuç alınabilir. Bankalar yaptığı incelemelerde gelir durumunuza, borcunuzun miktarına, sigortalılık sürenize ve kredi notunuza dikkat eder.

En Uygun İkinci El Taşıt Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Autocom | En Uygun İkinci El Taşıt Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Çok sayıda banka ikinci el taşıt kredisi vermektedir. İkinci el taşıt kredisi başvurusu yapıldığında bankalar size faiz oranı ve ödeme şartları ile ilgili bilgi verir. Bu esnada kredi notunuz ve kredi kartınızın düzenli ödemeleri süreci hızlandırır. Değerlendirmelerin sonucunda kredi skoru ile orantılı olacak şekilde faiz oranları ve vade tekliflerini inceleyerek sizin için en uygun bankayı bulabilirsiniz

Bunlara göz atmak isteyebilirsiniz

Autocom Logo

Otomotiv sektörüyle ilgili en güncel haberlerin yer aldığı blog sayfamıza hoşgeldiniz.

Burada güncel pazar analizleri ve güncel piyasa bilgilerinin yanında taşıtlarla ilgili uzman ekibimizce yaptığımız tüm incelemeleri bulabilirsiniz.

Copyright © Autorola Türkiye Tüm Hakları Saklıdır. Belirtilen ticari markalar ve markalar, ilgili sahiplerine aittir.